Steg, och steg, och steg. Ultramaraton stegrar chansen till ett minne.

Donate
Created By:
Johan Westberg Laudahn
Collecting for:
Privatperson

Steg, och steg, och steg. Ultramaraton stegrar chansen till ett minne.

Det här är en resa genom svett och smärta i ett försök att bekämpa inre demoner. Det här är en resa i medvind och uppförsbackar; önskad framgång och förväntad kollaps. Hittills har det tagit övermakten ett par gånger, men ljuset finns när man gräver lite djupare i själen, och hittar den gnistrande viljan att fortsätta.

Jag väljer det själv som en personlig utmaning, och har ett privilegium som inte alla förunnas: att säga "stopp" om smärta eller motgång tar överhand. Den smärta jag har är lätt att tolerera.

Jag väljer att ge min resa mening; skänka glädje istället för att omfamna mörkret i mitt eget liv. Jag stöttar den som saknar mitt privilegium. Att offra oändliga timmar och min egen kropp känns som ett billigt pris.

Alla dagar kan inte vara stora. Men att få ge en dag till den vars dagar kan vara räknade, det är storhet.

Häng med!

---

Klockan 21:00 på fredagskvällen den 7:e juni går startskottet för High Coast Ultra. Det är ett ultramaraton i terräng på 130km som löper längs den magiskt fina Höga kustenleden. Tidsbegränsningen är 26 timmar.

Klockan 09:00 på lördagsmorgonen den 7:e september sätter jag fart som del av Höga kusten trail. Här är det ett terränglopp på 43km, och även här befinner jag mig i en av Sveriges vackraste platser.

Målsättningen är att dokumentera resan genom film, journal, och foto. Att försöka göra den intressant och inspirerande för dig som kanske behöver en liten knuff i rätt riktning. Kanske lite tänkvärd, kanske lite rolig ibland.

Recent activity

 • Isabella Limslätt Min Stora Dag
  Stort tack för ditt fantastiska initiativ! Ni alla är med och bidrar till att fler barn- och unga får känna mer glädje och kraft i en tuff vardag! Många kramar från oss på kansliet!
 • Anders Ahlgren Anders Ahlgren Donated 600 kr

  Tack för sällskapet fram till Skule! Det här är en bra sak jag gärna stödjer.

 • Helen Johansson Helen Johansson Donated 300 kr

  Lycka till! 🍀

 • Liselotte Westberg Laudahn Liselotte Westberg Laudahn Donated 500 kr

  Fint initiativ av dig! Mor o far

 • Wilhelm och Theodore Stribeck Laudahn Wilhelm och Theodore Stribeck Laudahn Donated 500 kr

  Vi hejar på dig älskade morbror Johan.Fint och hjärtevarmt initiativ❤ Puss och Kram Wilhelm och Theodore

 • Elin Själin Elin Själin Donated 500 kr

  Bra gjort Johan! Jag kommer att tänka på dig på fredag.

 • Bosse&Karin Eriksson Bosse&Karin Eriksson Donated 500 kr

  Bra initiativ!

 • Silvia & Jokull Jonsson Silvia & Jokull Jonsson Donated 500 kr

  Johan Westberg Laudahn Johan Westberg Laudahn: <3 <3 Love you guys! <3 <3
 • Jimmy Lundin Jimmy Lundin Donated 300 kr

  Bra och föredömligt initiativ! Jag tror på dig. Lycka till!

  Johan Westberg Laudahn Johan Westberg Laudahn: Stort tack, Jimmy! Må så väl.

  /JWL
 • Johan Westberg Laudahn Johan Westberg Laudahn
  Kommer på mig själv att fundera över vad det är som gör en person cool, eller häftig. Jag är på den äldre sidan av 30 och inser att "cool" är en kvalitet man ofta tilldelas av andra när man är riktigt trygg i sig själv. De börjar prata lite som en, använda uttryck man själv omedvetet säger, osv.

  Måste alla män vara längre än sin kvinnliga partner? Knappast. Fatta vilka vackra och fantastiska människor man går miste om. Amazoner och superhjältar.

  En kvinna som vågar ta plats kan vara ascool. Jag tror många av oss reagerar negativt på sånt, men försök se förbi din inre programmering. En sån person kan vara ovärderlig, och jäkligt cool.

  Är håret på huvudet viktigast? Är du man har nog den farhågan dykt upp mer än en gång. Fråga din partner eller föräldrar om du är osäker. Om hårtappet är ett faktum så omfamna din genetik, raka skallen, och skit i dyra huskurer. Skicka meddelande efter rakning så tilldelar jag dig cool-poäng--min egen hårlinje är ju så sakteliga på väg norrut också.

  Överlag är en trygg person med självförtroende avundsvärd. Försök inte jaga det, för cool är inget man fångar. Det ges man.

  Höpp!
 • Johan Westberg Laudahn Johan Westberg Laudahn
  Skador. Vad gör man? Hur fel kan man ha innan staten ringer och drar in körkortet p.g.a. diagnos: fetrudis?

  Det finns två 'riktiga' sätt. Ett man gör och ett man inte gör.

  1) Man tar fram telefonen, öppnar Google, och söker fram en fysioterapeut, naprapat, eller vägvisning till akuten. Man söker inte upp kiropraktor.

  B) Man kollar på diverse forum eller sidor efter symptom som stämmer överens med ens egna problem. Jag lyckades ge mig själv diagnos: gravid. Det kändes som en början...

  Om du tror att du är smart nog att diagnosticera dig själv, så är du ett framtida spektakel och kanske din egen värsta fiende. Att man har ont på ett ställe innebär inte att problemet kan lokaliseras precis där. Knäsmärta kan härstamma från banne mig ryggmuskulaturen om gudarna vill ha lite skoj. Uppsök hellre professionell hjälp istället, och spendera google-tiden med att hitta rekommendationer till en renommerad fysioterapeut, istället för falska diagnoser.

  Den sneda höften och ryggraden är min senaste röntgenplåt. Tacksamt nog har jag ingen smärta från det.

  Ta hand om dig, låt inte internet göra det.
 • Sara Zachrisson Min Stora Dag
  Bästa Johan, vilken kämpe du är! Varmt tack för din omtanke för de som behöver en paus från en tuff vardag och för din omtanke för vår verksamhet <3 Du är fantastisk! Alla bästa lyckönskningar och styrkekramar till dig från alla oss på kansliet! <3 <3 <3
 • Johan Westberg Laudahn Johan Westberg Laudahn Donated 300 kr

  För att sätta bollen i rullning.