Har fått nog av att vara överviktig och har bestämt mig för att använda välgörenhet som en motivationsdrivare för att komma i mål.

Målet är 10 kr per kg som skänks, vid skänkning varje 5 kilo (dvs 50 kr per tillfälle). Målet är 88kg - dvs 20 kg och jag har lagt ett ganska högt ribban av att vara i mål innan min nästa födelsedag. Vill man bara vara med på resan - gärna gå med :) Allt är välkommen stort som smått.

Vill ni vara med på att aktivera dig, dvs ut och gå (med eller utan barn) är ni såklart välkommen :)

Donate

350 kr
Collected

23% 1,500 kr

2
Donations

353
Days left

Recent activity

 • Gary Fraser Gary Fraser
  Statusuppdatering - vecka 1
  Startvikt - 108,9
  Vikt 15/4 = 106,6

  Ner= 2,3kg.

  Bröst: 112cm
  Midjan: 118cm
  Rumpa: 116cm

  Ja nu har den första veckan gått, och det har gått lite över förväntan trots allt. Under veckan har man haft lite otur att man drog på sig en kraftig förkylning som ledde till en öroninfektion som har gjort att jag kunde knappast gå på tal om springa/träna, så istället har jag använt veckan för att bekämpa mina svagheter.

  För att ge lite överblick över de dåliga - såhär åt/drack jag under en vanlig vecka innan jag startade:
  ca 10 liter läsk - exklusiv energidrycker - värre om jag hade en "dåligt" vecka.
  2,5 liter energidrycker om vecka
  1-2 besök till snabbmatskedjor varje vecka i snitt - delvis skyllde jag på den höga arbetsbelastning jag hade på jobbet - dock det mesta var bara dåligt planering.
  Några påsar chips om veckan - oftast i samband med tacos/fotboll
  ca 200-300g godis PÅ JOBBET på fredagar - då det finns en skål godis på reception som fylls på regelbundet.

  Då jag röker inte och drycker alkohol sällan snittar jag 1 x 5% öl om veckan max.


  Det som bestämdes var att sluta med läsk utanför högtider - dvs påsk, midsommar mm, och även under högtider har lite mer kontroll på vad jag drycker samt även total matintag då detta brukar springer iväg väldigt snabbt. Energidrycker och snabbmat skulle också slopas helt.

  Resultatmässigt blev det ganska bra, inga ordinarie läsk sedan den 7:e april, dvs 8 dagar sedan, och 2 st energidrycker på torsdag/fredag när jag mådde sämst med förkylningen och övertalade mig själv att jag "behövde" dessa för att orkar med arbetsdagen/vara närvarande som föräldrar. Målet för denna vecka är att fortsätta utan läsk t o m torsdag - och totalt 4 glas läsk under helgen - 2 på fredag, 2 på söndag under påskfirandet, samt INGA energidrycker överhuvudtaget eller besök till snabbmatskedjor (också noll förra vecka).

  På lördag har jag inga barn hemma och siktar på att bli frisk nog för att kunna ta mig ut och gå någon längre strecka, tips (och sällskap) mottages gärna.

  För ni i Lundaområdet. anmäla er gärna till Lundaloppet den 4:e maj, jag ska vara med i en gå-grupp med en kollega. Kom och vara med!

  Tills nästa vecka!

  //Gary


 • Sara Zachrisson Min Stora Dag
  Tack Snälla Gary för att du tänker på MIn Stora Dag!! Vi hejjar på dig, varma kramar från alla oss på kansliet <3 Lycka till!!!
 • Anonymous User Anonymous User Donated 300 kr

  Jag tycker att Min stora dag gör väldigt fina insatser och sen hejjar jag även på Gary!

 • Gary Fraser Gary Fraser Donated 50 kr